Alap blackjack játékstratégia

Alap blackjack játékstratégia

A különféle alapstratégiák nagy száma miatt úgy döntöttünk, hogy kizárólag az alapelvekre és a stratégia használatának potenciális előnyeire és hátrányaira koncentrálunk.

A blackjack egy olyan kártyajáték, ahol a játékos esélyeit az határozza meg, hogy mennyire képes legyőzni a kaszinó matematikai esélyeit. Játék szimulációk és a kártyakombinációk valószínűségét tartalmazó táblázatok segítségével egy alapstratégia nevű rendszert dolgoztunk ki, mely a játékos kártyái és az osztó látható kártyája alapján segít megadni az optimális döntést. Senki nem garantálja, hogy nyerni fog, de a blackjack alapstratégiájának használata szinte nullára csökkenti a kaszinó esélyeit. Annak érdekében, hogy egy játékos használni tudja a stratégiát, ismernie kell azon optimális döntést, melyet a kiosztott kártyák bármely kombinációja esetén kell meghoznia.

Az alapstratégia legegyszerűbb szabályai

  • Akkor húzzon lapot, ha a lapok értéke 16 vagy alacsonyabb és az osztó felfordított lapja 7 vagy annál magasabb.
  • Akkor álljon meg, ha a lapok értéke 12 vagy magasabb és az osztó felfordított lapja 6 vagy annál alacsonyabb.

Az alapstratégia előnyei és hátrányai a blackjack során

Az alapstratégiát leginkább befolyásoló tényezőt az jelenti, hogy a játék előrehaladtától függetlenül a játékos mennyire képes betartani a stratégiát. Ha eltér a stratégiától, gyorsan elveszíthet mindent. Annak érdekében, hogy minden esetben megfelelő döntést tudjon hozni, minden grafikont és táblázatot ismernie kell. Ne feledje, hogy alapvető különbség van az egy paklival és a 6 paklival játszott blackjack között.

Azt is fontos megjegyezni, hogy az alapstratégia mindenképpen előnyös a játék szempontjából, de nem minden esetben jelenti a nyerő stratégiát. Ez csupán nullára csökkenti a kaszinó előnyét. Ha ennyire könnyű és egyszerű lenne pénzt nyerni, minden játékos ezt használná és a kaszinók már rég bezártak volna.

Blackjack