A blackjack általános kifejezései

A blackjack általános kifejezései

Balanced count: A kártyák számolásának kiegyensúlyozott rendszere. Ebben a rendszerben a pluszos és mínuszos kártyák egyenlő arányban szerepelnek. Ha a csomag összes kártyájának értékét összeszámolják, az eredmény 0.

Blackjack: A kártyák értékének legjobb összege a játékban. Egy ásszal és egy 10-es értékű kártyával érhető el (tehát 10, J, Q és K).

Bust: Vereség, ami akkor történik, ha a kártyák összege a kézben nagyobb, mint 21.

Double/Double down: A tét megduplázása. Amennyiben a játékos kezében előnyös kártyák vannak, megduplázhatja tétjét. Az osztó már csak egy kártyát oszt ki a játékosnak, majd a játék véget ér.

Draw: Az a helyzet, amikor a játékos az osztótól megkapja az első kártyát a két eredeti kártyája mellé.

Even money: Ha a játékos blackjacket játszott ki, és az osztó első kártyája ász, even money-t ajánl a játékosnak. Ez azt jelenti, hogy a játékos a nyeremény 1:1 arányú (ez általában 2:1) kifizetését választhatja. Ezzel elkerülheti a döntetlent és a pénzveszteséget.

Hard hand: „Kemény kéz”. Az a helyzet, amikor a játékosnak nincs a kezében ász, és a következő hit során bust fenyegeti.

Hit: A játékos ezzel a kifejezéssel kér következő kártyát.

Insurance: Biztosíték. Akkor használatos, amikor az osztó első kártyájaként ászt húz, és a következő kártyájával blackjackje lenne. A játékosnak ekkor lehetősége van egy oldalsó mezőn az eredeti tétjének felét megtenni. Ezután, ha az osztó eléri a blackjacket, a játékos 2:1 arányban visszakapja a biztosítékát. Ugyanakkor, ha az osztó nem éri el a blackjacket, a játékos elveszíti a pénzét.

Soft hand: „Puha kéz”. Azt az állapotot jelenti, amikor a játékosnak ász van a kezében.

Split: Szétosztás. Ha a játékos kezében két egyforma értékű kártya található, szétoszthatja azokat, és mindkettővel külön játszhat. Egyidejűleg mindkettőre tehet, így megduplázhatja tétjét.

Stand: Abban az esetben használatos, ha a játékos már nem kér következő kártyát.

Stand off: Döntetlen. Olyan helyzet, amikor a játékosnak és az osztónak is egyforma értékű kártyák vannak a kezében. Ebben az esetben senki sem nyer, és az osztó a tét teljes értékét visszaszolgáltatja a játékosnak.

Unbalanced count: A kártyák számolásának kiegyenlítetlen rendszere. Minden rendszer ide tartozik, amelyek esetében a kártyák megszámolását követően azok értéke nem egyenlő nullával.

A blackjack további kifejezéseit a blackjack szótárában találhatod meg a blackjackonlinejatek.com oldalon. A szerencsejátékok szabályait a játék előtt mindenképpen el kell sajátítanod. Ellenkező esetben a játékot sosem élvezed ki igazán, és csak frusztrált leszel attól, hogy nem nyersz.

Blackjack