Mire figyeljünk a blackjack során

Mire figyeljünk a blackjack során

Talán nincs is kaszinó blackjack nélkül. Ez a játék éppúgy játszató játékteremben, mint otthonról, telefonon vagy számítógépen keresztül. Akár az otthon kényelmét, akár a hiteles, eredeti környezetet részesíti előnyben, a blackjacket garantáltan élvezni fogja.

Mint azt nyilván tudja, a játék célja, hogy az osztónál lévőnél nagyobb értékű lapokat szerezzen, de ezek összege ne haladja meg a 21-et. Először két lapot kap, és eldöntheti, hogy kér-e még lapot az osztótól, vagy itt megáll.

A helyes döntés nem mindig egyszerű. A játék során a lehető legjobban ki kell használnia ismereteit és tapasztalatait. Még a tapasztalt játékosokkal is előfordul, hogy nehéz helyzetbe kerülnek. Mire figyeljünk blackjack közben, és milyen hibákat kerüljük el?

A blackjack játék során előforduló 3 leggyakoribb hiba:

1. A szabályok helytelen értelmezése

A blackjack szabályai alapvetően azonosak, konkrét játék esetében azonban kissé eltérhetnek. Ezért fontos, hogy a játék kezdete előtt alaposan tanulmányozza át az általános szabályokat, ugyanakkor az adott játék vagy kaszinó szabályait is.

További probléma a szabályok nem megfelelő értelmezése. Amíg nem tudja egészen pontosan, hogy az egyes műveletek mit jelentenek a gyakorlatban, kisebb az esélye a nyerésre. Ismereteit játszi könnyedséggel tesztelheti valamelyik online kaszinójátékban, és még fizetnie sem kell érte.

2. Nem megfelelő pozíció az asztalnál

Mielőtt leülne a játékasztalhoz, jól gondolja át, melyik helyet választja. Egyes játékosok szívesebben ülnek az első helyen, mivel játékostársaiknál korábban megkapják lapjaikat. Mások ezzel szemben az utolsó helyet részesítik előnyben, ugyanis így több lapot láthatnak a játékban.

Az internetes kaszinóban ezzel a problémával nem kell foglalkoznia. Ha a blackjack valamelyik online verzióját választja, nem számít, hol ül, ugyanis csak Ön és az osztó játszik.

3. A szerencse nem elegendő a játékban

Rendben, tegyük fel, hogy tökéletesen ismeri a szabályokat, és az Önnek leginkább megfelelő helyen ül. Remekül érzi magát a bőrében, mivel a nap során egyetlen fekete macska sem ment át az úton Ön előtt. Mielőtt megtenné tétjét, megdörzsöli a disznó mancsát, köp hármat, és elrágja a reggel a réten összegyűjtött négylevelű lóheréket. Amikor azonban véget ér a játék, jelentősebb nyeremény nélkül tér haza. Hogyan lehetséges ez?

Bizonyos mértékig minden kaszinójáték a szerencsén és a véletlenen múlik. A blackjack sem kivétel – legalább egy kis adag szerencsére szüksége van a nyeréshez. Ez azonban nem minden, egy rendes nyerő koktélba a tapasztalatokat és matematikai számításokat is bele kell keverni. A valamennyi eljárást és taktikát összefoglaló blackjackstratégiákat ön is felhasználhatja. Választhat egyet az összetettebb stratégiák közül, vagy az egyszerűbb rendszerekre, például a Red Sevenre is rábízhatja magát. Minden esetben érvényes, hogy a megfelelő stratégia helyes alkalmazása esetén hosszú távon nyerhet a kaszinóval szemben.

10 tipp a blackjack maradéktalan élvezetéhez

  1. Ismerje meg a blackjackben használatos fogalmakat és a játék szabályait.
  2. Csak engedéllyel rendelkező kaszinóban játsszon.
  3. Legyen felelősségteljes játékos.
  4. Csak akkor játsszon, ha kipihent, és képes összpontosítani.
  5. Első tétjeit ne tegye túl magasra.
  6. Próbálja ki ingyen az online blackjacket.
  7. Legyen világos, hogy mikor használhatja a Hit, Stand, Split vagy Surrender lehetőségeket.
  8. Próbálja ki a különféle stratégiákat és eljárásokat.
  9. Kerülje az alternatív blackjackstratégiákat.
  10. Legyen terve egy nagyobb nyeremény esetére.
Blackjack